IPB Style© Fisana

Jump to content

  • Log in with Facebook      Sign In   
  • Create Account

Photo

IMMUNOFORTIS in formula milk?


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Rose umimia

Rose umimia

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 19 May 2011 - 05:40 PM

Can we discuss more on this immunofortis in our child's formula. Whats in it actually? Is it true that it can help our childs' easy to poo poo?
Actually, I'm helping my sister in law right now. Her baby is having this problem (hard stool) and looking for the right milk.
Just wondering, if immunofortis in milk really can help her baby...



#2 Hisyamudin Fadzil

Hisyamudin Fadzil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 23 May 2011 - 12:53 AM

Can we discuss more on this immunofortis in our child's formula. Whats in it actually? Is it true that it can help our childs' easy to poo poo?
Actually, I'm helping my sister in law right now. Her baby is having this problem (hard stool) and looking for the right milk.
Just wondering, if immunofortis in milk really can help her baby...



IMMUNOFORTIS?? did you know about that? I just read it.
IMMUNOFORTIS is a prebiotic mixture derived from that is patented and recognized by doctors and scientists in 33 countries worldwide.
and what is prebiotic? It is basically food for good bacteria. A large part of the immune system lies in the gut.
haaa.. cool right!!??


#3 Rose umimia

Rose umimia

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 24 May 2011 - 02:11 PM

33 countries worldwide huh...wow...that's quite impressive
so, it is true that it can really help to stimulate and easy bowel movement
good....then i will ask my sis in law to find the right formula milk that has immunofortis in it
any suggestion?



#4 Hisyamudin Fadzil

Hisyamudin Fadzil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 26 May 2011 - 06:34 AM

33 countries worldwide huh...wow...that's quite impressive
so, it is true that it can really help to stimulate and easy bowel movement
good....then i will ask my sis in law to find the right formula milk that has immunofortis in it
any suggestion?



haaaa.... rose umimia,
wanna try Mamil Gold?? got Immunofortis and also 5x DHA. Ofcoz, good for your child.
:)

#5 sumijelly

sumijelly

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts
  • Gender:Female

Posted 26 May 2011 - 10:57 AM

kalu nak tahu lebih lanjut boleh refer di Facebook Dumex https://www.facebook.com/home.php#!/pages/Dumex-Mamil-Gold/73894722459 ataupun baca dengna lebih lanujut di laman web rasmi Dumex http://www.dumex.com...amil_gold_step3 or http://www.dumex.com...amil_gold_step4 . Kat situ lebih terang dan jelas mengenai IMMUNIFORTIS........

#6 Rose umimia

Rose umimia

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 26 May 2011 - 11:03 AM

Thanks Hisyam and sumi,

Will definitely go with Mamil Gold...I hace checked their website and FB...looks like its super good....
Lagipun dapat Free Lunch Box kan...sampai 31st Mei...betterrrrrr....
very practical promo gift...

#7 sumijelly

sumijelly

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts
  • Gender:Female

Posted 26 May 2011 - 11:17 AM

Lagipun adanya IMMUNOFORTIS ia amat penting untuk anak2 kita.. Ia satu campuran yang merangsang pergerakan usus dan kandungan air sekali gus untuk pergerakan usus menjadi mudah dan lembut

#8 Rose umimia

Rose umimia

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 27 May 2011 - 02:03 PM

itulah kan...ingat dulu masa Mia kecik-kecik...baru jer tukar susu dia after setahun
tiba-tiba susu tu tak sesuai...brand S...ingat lagi...
bila nak membuang, stool tu keras betul..sembelit
kesian Mia, meraung nak membuang...
berpegang saya dengan suami...lepas tu dah keluar sikit stool tu kami kena korek pulak
demi anak...terpaksa lah...lepas tu bukan takat anak yg menangis
mak nya yang kesian dekat anak pun menangis sama...

bagus jugak ada susu yang mementingkan masalah pembuangan anak mcm Mamil Gold

#9 sumijelly

sumijelly

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts
  • Gender:Female

Posted 29 May 2011 - 09:10 AM

adois..sian anak u kan...

so, mamil gold ni kira penyelamat la kan?

ialah.... bila minum susu ni, najis jadi lembut dan mudah untuk pembuangan. Tak perlu risau tentang usus mereka kerana mamil gold dapat membantu kita menyelesaikan masalah kan??

#10 Rose umimia

Rose umimia

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 30 May 2011 - 02:08 PM

adois..sian anak u kan...

so, mamil gold ni kira penyelamat la kan?

ialah.... bila minum susu ni, najis jadi lembut dan mudah untuk pembuangan. Tak perlu risau tentang usus mereka kerana mamil gold dapat membantu kita menyelesaikan masalah kan??



betul tu....lagi pulak kalau budak-budak zaman sekarang ni makan jenis memilih, cerewet. Banyak pilihan lah katakan....itu sebab usus diaorang tu perlukan penjagaan istimewa daripada susu formula yang diaorang minum. Memang satu keperluan, susu yang bagus.

#11 Hisyamudin Fadzil

Hisyamudin Fadzil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 01 June 2011 - 01:07 AM


adois..sian anak u kan...

so, mamil gold ni kira penyelamat la kan?

ialah.... bila minum susu ni, najis jadi lembut dan mudah untuk pembuangan. Tak perlu risau tentang usus mereka kerana mamil gold dapat membantu kita menyelesaikan masalah kan??



betul tu....lagi pulak kalau budak-budak zaman sekarang ni makan jenis memilih, cerewet. Banyak pilihan lah katakan....itu sebab usus diaorang tu perlukan penjagaan istimewa daripada susu formula yang diaorang minum. Memang satu keperluan, susu yang bagus.


sesiapa yang nak free sampel mamil gold, boleh laa daftar kat www.dumex.com.my... register dulu.. :)

#12 sayahappyslalu

sayahappyslalu

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 02 June 2011 - 12:38 PM

Lebih senang kalau call terus ke Dumex Careline at 1800 38 1038, terus mintak sample.. :)

#13 Hisyamudin Fadzil

Hisyamudin Fadzil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 03 June 2011 - 02:14 AM

Lebih senang kalau call terus ke Dumex Careline at 1800 38 1038, terus mintak sample.. :)


Waaaahh.. lagi mudah kan?? saya ada tulis blog pasal immunofortis nih.. siap ada survey lagi kat internet..
jom ke http://shakiddo.blog...munofortis.html

#14 Irin

Irin

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 03 June 2011 - 06:18 PM

anak i pun lately ada problem buang air besar. he's 1yr 9 months. dia buat business once a week on average. maybe because he's still breastfeeding. but the other day dia struggle betul utk poo2. i'm planning to start him with formula really soon. nak try sample mamil gold, tengok macam mana. hopefully immunofortis tu can help lembutkan stool dia and make him 'go' more often.

#15 Irin

Irin

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 03 June 2011 - 06:44 PM

besides that, i found out immunofortis supposedly helps support children’s natural immunity. so could mamil gold be next best thing to breastmilk?

just to share, i wrote about starting my boy on formula when he turns 2, here: http://veryberrymerr...he-turns-2.html





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users